ZBIRANJE PRIJAV OŠKODOVANCEV, KI SO UTRPELI ŠKODO NA KMETIJSKIH PRIDELKIH ZARADI POSLEDIC SUŠE V LETU 2025
Spoštovani,
obveščamo vas, da je Uprava RS za zaščito in reševanje izdala sklep o pričetku ocenjevanja škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše v letu 2025, št. 844-17/2025-32-DGZR z dne 13. 11. 2025.
Občina Velika Polana je pričela z zbiranjem prijav oškodovancev, ki so utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše.
Pozivamo vse občane, ki so utrpeli škodo, da le-to prijavijo do 17. decembra 2025 do 10.00 na obrazcu 2 (Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči) (obrazec objavljen v prilogi, lahko ga prevzamete tudi v pisarni občinske uprave Občine Velika Polana).
Obvezni podatki v obrazcu 2
Obrazec mora biti podpisan in mora OBVEZNO vsebovati:
· Ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva,
· Naslov nosilca kmetijskega gospodarstva,
· Davčna številka nosilca kmetijskega gospodarstva,
· KMG-MID iz registra kmetijskih gospodarstev,
· GERK – številka GERK-a,
· Vrsta in šifra kulture (iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode),
· Odstotek poškodovanosti – dejanski odstotek poškodovanosti,
· Površina poškodovane kulture – dejanska površina poškodovane kulture v arih na posameznem GERK-u.
V kolikor razpolagate s fotografijami o poškodovanosti, zavarovalniškimi zapisniki, poročili, jih prosim priložite k obrazcu.
Obrazec 2x podpišite. Ob prejemu ga bomo potrdili z datumom prejema na občini.
Maksimalna poškodovanost posamezne kulture v katastrski občini je že vnesena v aplikacijo Ajda in je ne moremo spreminjati.
PRIZNANE KULTURE ZA VSE K.O. - JE V OBČINI VELIKA POLANA – SUŠA 2025:
013 - Buče - suho seme 60 %
00005 - Koruza v zrnju 60 %
00020 - Krompir pozni 60 %
015 - Soja 50 %
012 - Sončnice 40 %
Izpolnjen obrazec lahko oddate:
· v sprejemni pisarni Občine Velika Polana,
· po e-pošti na naslov: obcina@velika-polana.si
Občinska uprava Občine Velika Polana in
Komisija za ocenjevanje škode po naravnih in drugih nesrečah v Občini Velika Polana

